Iedereen weet dat het gebruik van je smartphone in combinatie met het besturen van een auto levensgevaarlijk is. Toch is het aantal verkeersdoden door het gebruik van een smartphone tijdens het autorijden deze week opnieuw gestegen. Verzekeraar Interpolis heeft onlangs een gratis app gelanceerd die hopelijk een grote bijdrage kan leveren aan het terugdringen van smartphonegebruik in de auto: AutoModus.

Smartphonegebruik en ongevallen
Anno 2017 is de smartphone niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Veel mensen hebben de gewoonte om hun smartphone ook te gebruiken tijdens deelname aan het verkeer. Dit zorgt jaarlijks voor een heel dorp ernstig gewonden bij een verkeersongeluk. Vorig jaar zijn er naar schatting 629 doden gevallen door smartphonegebruik in de auto.

Besef
Wanneer je drie seconden op je telefoonscherm kijkt, ben je al een voetbalveld verder. Afleiding in de auto speelt een grote rol in het aantal auto-ongelukken. In 66% van de ongevallen is de telefoon de belangrijkste oorzaak. De kans op een ongeluk is dan ook tien keer groter wanneer je een mobiel gebruikt tijdens het rijden

AutoModus
Om te voorkomen dat je tijden het rijden wordt afgeleid door whatsappjes en socialmedia meldingen, heeft verzekeraar Interpolis de gratis app ‘AutoModus’ ontwikkeld. Met deze app zet jij je telefoon op ‘auto modus’, zodat je veilig de weg op gaat. Muziek en navigatie blijven wel beschikbaar. Al ruim 72.000 Nederlanders hebben de gratis app gedownload. Uit onderzoek blijkt dat automobilisten die de AutoModus-app gebruiken gemiddeld 25% minder autoschade hebben dan verwacht.

Download jij deze app ook? Op deze manier draag jij je steentje bij aan het veiliger maken van de weg! Als je deze video bekijkt, besluit je vast om de app ook op jouw telefoon te installeren: https://var/www/vhosts/prosocials.nl/pascalholthuis.nl.youtube.com/watch?v=708Vt-5roUk

Bronnen: Veilig Verkeer Nederland, Interpolis, VerkeersPro  en NOS