Zo start je in juli van 2013 en zo kan je al weer schrijven dat je een jaar bestaat. Wat gaat de tijd dan eigenlijk snel en wat is er veel gebeurd. Je start in de eerste maanden met een hele lijst met activiteiten die je wilt uitvoeren en eigenlijk ook ‘moet’ uitvoeren anders kan je niet aan de slag. Dan komt er een moment dat het rijden (gelukkig) voorspoedig verloopt en dat je na gaat denken over het vergroten van je zichtbaarheid, herkenbaarheid in Apeldoorn en omgeving. Ook niet onbelangrijk dat je kennis op blijft doen om je leerlingen meer dan 100% kwaliteit te bieden.

5 augustus, eerste rijles

De auto stond 5 augustus voor de eerste rijles helemaal gereed. Alle administratieve zaken waren ingericht en wij waren al flink aan het oefenen met het planningssysteem van Flexpulse. Gelukkig een echtgenoot die handig is met websites en het inzetten van social media. Dus ook stond begin juli de website online en waren de social media accounts gereed gezet om van start te gaan.

Echt even nadenken…

Eigenlijk begint het dan pas. De maanden juli, augustus en september kan je vrij makkelijk invullen met activiteiten. Er wordt continu iets geleverd, je kan heel makkelijk foto’s maken en berichtjes bedenken. Vanaf oktober zijn wij serieus gaan nadenken over hoe wij het beste aan de slag konden met content, berichten, afbeeldingen etc.

Acties

Wij zijn zelf niet van het stunten met prijzen, maar willen onze (toekomstige) leerlingen wel blijven aanmoedigen om bij ons te komen rijden natuurlijk. Daarom bieden wij iedere leerling die minimaal 10 autorijlessen afneemt de eerste kennismakingsles gratis aan. Ook hebben wij door het jaar heen onze momenten om onze leerlingen even te bedanken voor het vertrouwen en niet onbelangrijk te bedanken voor het delen van ‘het plezier in autorijden’.

Aanwezigheid online

Onze website is het hart van de activiteiten. Wij posten regelmatig een blog met informatie uit de rijschoolbranche, maar ook tref je tips en tricks aan om veilig de weg op te gaan. Op Facebook delen wij dagelijks berichten en wekelijks op de donderdag een theorievraag. Wij kunnen tegenwoordig niet meer op een feestje of verjaardag binnenlopen of er wordt een aanvullende vraag gesteld! Hoe grappig is dat. Wij maken daarnaast ook gebruik van de kanalen Twitter (berichten, en links naar blogs etc.), Instagram (foto’s door het jaar heen) en Google+ (nieuwsberichten, links naar blogs etc).

Promotie in en rond Apeldoorn
Je treft ons aan op 112Apeldoorn.nl en Apeldoorn.nieuws.nl.

Aanwezigheid offline

Een combinatie van online en offline is naar onze mening een must. Misschien heeft u onze flyer al eens in de bus aangetroffen? Wij liggen met onze flyers bij Biezeman’s Villa Bailar en een aantal winkels en bedrijven bij ons in de buurt helpen ons met publiciteit. Denk hierbij aan Bewegen Bij Buitenhuis, Snackbar Piet Friet, ROC Aventus, My Beauty Fly.

Bijscholing

Als rijinstructeur is het belangrijk om je continu te laten bijscholen. Daarom dit voorjaar al de eerste bijscholingsdag gevolgd ‘Het herkennen van faalangst‘. Een erg nuttige dag waarbij je direct het geleerde in de praktijk kan toepassen.

Samenvatting eerste jaar

Het eerste jaar is omgevlogen. De stap die ik heb gezet om als eigenaar van een rijschool aan de slag te gaan is en blijft spannend, maar een ontzettend mooie uitdaging. Het slagen van de activiteiten van Rijschool Pascal Holthuis heb ik aan jullie te danken! Daarom wil ik jullie nogmaals hartelijk danken en wie weet tot snel in de auto!

Pascal1jaar

Ja, ik heb interesse in een kennismakingsles!

Contact

2014-07-05T13:05:01+00:00