Als autorijden niet mogelijk is

Soms vergeten we dat autorijden niet voor iedereen mogelijk is, bijvoorbeeld door een verstandelijke, zintuiglijke of lichamelijke beperking. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat mensen met deze beperkingen niet nét zo graag een keer willen rijden als de meeste van mijn leerlingen. Dat gevoel te hebben achter het stuur te zitten, de vrijheid en snelheid te ervaren.

Stichting R.E.V.I. zet zich in om mensen met een verstandelijke,
zintuiglijke of lichamelijke beperking een keer zelf auto te laten rijden.

Stichting R.E.V.I

Rijschool Pascal Holthuis doet daarom aanstaand weekend mee aan de editie Drive for Once Apeldoorn, een evenement dat wordt georganiseerd door Stichting R.E.V.I. (Rij Ervaring Voor Iedereen) om mensen met een verstandelijke, zintuiglijke of lichamelijke beperking een keer zelf auto te laten rijden. Zodat deze mensen zelf een keer kunnen ervaren hoe het is om een auto te besturen. Dit wordt gedaan in echte lesauto´s, op een afgesloten circuit.afb_revi_driveforonce

Drive For Once Apeldoorn

Op 22 mei 2016 vindt de editie in Apeldoorn plaats, in samenwerking met Parc Spelderholt en de Politieacademie Apeldoorn en diverse rijscholen uit de regio. Het animo was groot, er waren ongeveer 65 plaatsen beschikbaar en het maximaal aantal deelnemers was al snel bereikt. Zij mogen twee keer 25 minuten autorijden onder begeleiding van een rij-instructeur.

Waar en wanneer?

Het evenement gaat plaatsvinden op het terrein van de Politieacademie Apeldoorn. De dag start om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Tijdens het evenement is het volledige terrein afgesloten en wordt er een speciale route voor de deelnemers opgezet. Het wordt een feestelijke dag, niet alleen voor de deelnemers maar ook voor de begeleiders en bezoekers. Ik heb er heel veel zin in. Kom je ook een kijkje nemen en de deelnemers aanmoedigen? Het adres is: Arnhemseweg 348, 7334 AC Apeldoorn.


Bronvermelding:
Stichting R.E.V.I: www.stichtingrevi.nl/