Faalangst?

Je hebt lang geoefend om het zover te brengen. Je weet dat je het kan, maar toch heb je in je achterhoofd een stemmetje, dat zegt dat het toch niet goed zal gaan… Je gaat in de auto zitten en opeens weet je helemaal niets meer. Je bent zo zenuwachtig, dat je de auto niet eens meer in de versnelling kan zetten. Soms lukt het niet meer om helder na te denken, of je hoort niet meer wat je examinator zegt!

Komt je dit bekent voor? Dan heb jij misschien wel last van faalangst.

Soorten faalangst

Faalangst is letterlijk, de angst om te falen. Vaak is het een motiverende factor, ook wel positieve faalangst genoemd, maar sommige mensen zijn zó bang om het niet goed te doen, dat ze zichzelf blokkeren in plaats van motiveren. Hierdoor kan men niet doen wat men onder normale omstandigheden wel kan doen, ook wel negatieve faalangst genoemd. Rijschool Pascal Holthuis is getraind in het herkennen van de soorten faalangst en weet hoe hier mee om te gaan.

Specialisatie faalangst

Pascal Holthuis heeft een training gevolgd in het omgaan met leerlingen die last hebben van faalangst. Ik, Pascal Holthuis, kijk naar de bron van die angst en probeert samen met jouw om je zoveel vertrouwen te geven in je eigen rijden, dat je zenuwen tijdens je examen zoveel mogelijk zijn verminderd.

Zenuwen helemaal wegnemen lukt nooit

Het is onmogelijk om je zenuwen helemaal bij je examen weg te nemen, en dat is ook helemaal niet erg. Iedereen heeft last van spanning als hij of zij examen moet doen. Dit is normaal. Het wordt echter faalangst als de zenuwen zo erg zijn dat je niet meer normaal kan functioneren. Rijschool Pascal Holthuis begeleidt je zoveel mogelijk bij je faalangst, zodat je je examen zo goed mogelijk kan doorlopen. Het belangrijkste om te weten is dat fouten maken tijdens je lessen of zelfs op je examen helemaal niet erg is. Iedereen maakt fouten. Niemand verwacht van je dat je in één keer alles goed doet.

Prijzen voor faalangst rijlessen

Rijschool Pascal Holthuis biedt de de rij opleiding met extra aandacht voor faalangst aan tegen de normale lesprijs, zodat je je daar in ieder geval geen zorgen om hoeft te maken. Ook kan je bij faalangst gewoon kiezen tussen pakketten en losse lessen.

Faalangst(her)examen

Als je last hebt van faalangst kan je een faalangstexamen aanvragen. Bij een faalangstexamen krijg je een examinator die daarvoor speciaal is opgeleid. Een faalangst examen duurt 25 minuten langer dan een regulier examen van het CBR. De extra tijd word voornamelijk geïnvesteerd in het intakegesprek. Tijdens dit gesprek kan je aangeven wat faalangst met je doet zodat de examinator je beter kan begeleiden. Tijdens dit gesprek is er dus voldoende tijd om je op je gemak te stellen. Tijdens het examen is er de mogelijkheid om een time-out te vragen, je mag er meerdere vragen! Als je voelt dat de zenuwen de overhand nemen vraag dan een time-out aan, dan mag je de auto, op een veilige plek, langs de kant neerzetten en kan je weer even tot rust komen. De rijvaardigheidseisen blijven gelijk aan een regulier CBR examen maar door het faalangstexamen heb je wel meer kans om je zenuwen de baas te blijven.

Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op:
[button border=”yes” color=”red” borderstyle=”flat” url=”https://pascalholthuis.nl/contact/” target=”_blank”]Contact[/button]


Bron:
Uitgelichte afbeelding: http://maartenrijnen.sendasmile.com/card/38765/home/hoge+spanning
Url bezocht op: 13 april 2014