Prijsstijging

De prijzen stijgen per 1 januari 2015 met gemiddeld 3,9 procent. De minister heeft de tarieven voor 2015 inmiddels goedgekeurd. Bekijk hieronder de tarieven voor het komende jaar. Voor de prijzen van 2015, klik hier. De CBR-tarieven zijn vrijgesteld van btw.

Voorbeeld: het praktijkexamen B gaat van EUR 94,25 naar EUR 96,-.

Ook op de site van Pascal Holthuis worden de prijzen voor 2015 aangepast op de website.

Verandering locatie theorie examen Apeldoorn

Het CBR heeft bevestigd tien van de dertig theorie-examencentra te gaan sluiten.  Het gaat ook om de locatie in Apeldoorn. Als het theorie centrum in Deventer gereed is, wordt de locatie in Apeldoorn gesloten.

Nieuwe Theorie Examens

Omdat de nieuwe theorie-examens via computers afgenomen gaan worden, moeten alle examencentra voor het einde van 2014 grote veranderingen ondergaan. De keuze is gemaakt om dit in Apeldoorn niet door te voeren, maar om in Deventer een vernieuwd centrum te openen.

Moderne theorie-examen

Het gemoderniseerde theorie-examen vervangt de klassieke ‘klassikale’ methode. Als leerling maak je de tekst individueel achter een computer. Een voordeel is dat je als leerling sneller terecht kunt voor je examen, omdat je niet meer wacht tot er een datum bekend is van een klassikale toets. Teleurstellend is wel, dat je hier voor nu naar Deventer moet rijden. Bij het nieuwe theorie examens kan je je grotendeels je eigen tempo bepalen. Heb je het examen klaar, dan krijg je ook direct te horen of je geslaagd bent.