Een autorijles is best spannend, zeker in het begin. Je moet op veel zaken tegelijk letten. Misschien handig om te weten wat je zelf kunt doen voor een prettige autorijles!

Stap 1: Stap uitgerust de lesauto in

Eigenlijk is het net als op school. Je leert het beste als je uitgerust bent. Concentratie en focus zijn erg belangrijk in het verkeer. Je hebt als automobilist niet alleen te maken met je zelf, maar ook met alle andere deelnemers in het verkeer. Voor een prettige rijles is het belangrijk dat je goed uitgerust bent. Je leert dan meer en slaat de informatie die je krijgt beter op!</>

Stap 2: Stap-voor-Stap

Van belang is dat je niet van je zelf verwacht dat je alles tegelijk goed kan doen. Auto rijden leer je stap-voor-stap. Op de instructievorderingskaart kan je zien waar je bent en wat je allemaal nog gaat leren. Dit gaat heel gelijdelijk en op het tempo wat bij jou past. Als je iets te snel vindt gaan, of je weet het niet meer exact. Laat het mij, de rijinstructeur, weten dan herhalen wij dat onderdeel gewoon nog even. Het zijn jouw rijlessen! Vanuit de ervaring met verschillende leerlingen help ik uiteraard om je stap-voor-stap auto te leren rijden. Belangrijk om te weten: geen mens is gelijk!

Stap 3: Kijken met twee paar ogen

Er gebeurt veel in het verkeer. Als je op de fiets of brommer zit, is dat het geval, maar in de auto gaat alles sneller en er gebeurt echt heel veel in het verkeer! Veranderende verkeersomstandigheden, omleidingen, opbrekingen, weggebruikers die rare manoevres uitvoeren etc. Je rijstijl is van uiterst belang: rust en controle zijn belangrijke begrippen.
Kijk letterlijk met twee paar ogen. Gelukkig is het tijdens de lessen wel zo, dat al je iets nog niet direct ziet je rijinstructeur je hierbij ondersteunt.

Stap 4: Geen stress toelaten

Gezonde spanning is goed. Weet wel een ieder die start met autorijlessen voelt gezonde spanning. Weet dat ik, je rijinstructeur er is om je te helpen en om je positieve feedback te geven. Vragen stellen en met elkaar de ervaringen delen is belangrijk en helpt je om comfortabel je lessen te volgen. Belangrijk is dat je vertrouwen hebt in mij als instructeur en in de auto waar je de lessen in volgt!

Stap 5: Blijf optimistisch!

Autorijden is echt lastig. Het is iets nieuws. Denk nog maar eens terug toen je voor het eerst ging schaatsen, fietsen of een sport ging beoefenen. Fouten maken hoort erbij. Wat belangrijk is, is dat je leert van je fouten. Jij wilt toch je rijbewijs halen? Daar moet je even voor werken! Blijf onthouden in de lessen wat goed gaat. Uiteraard mag je er van balen als een les niet zo lekker ging, maar blijf er zeker niet in hangen. Van belang is dat je later met een goed gevoel aan je rijlessen terug denkt! Daar gaan wij samen voor!

Op naar de volgende autorijles!

Blogonderwerpen

RijschoolPascalHolthuis_LogoMisschien is het je inmiddels opgevallen dat Rijschool Pascal Holthuis wekelijks een blog plaatst. Misschien les je al bij ons of ben je jezelf aan het oriënteren waar je lessen gaat volgen!
Met ons blog informeren wij je over rijlessen, nieuwe ontwikkelingen, tips en tricks etc. Heb jij een vraag waar je eens meer over wenst te weten? Laat het ons weten. Wij kunnen er dan aandachtaan besteden in 1 van onze blogs!

Rijschool Pascal Holthuis

Rijschool Pascal Holthuis rijdt in en om Apeldoorn. Wij bieden autorijlessen, opfriscursussen voor jong en oud. Je krijgt altijd les van dezelfde instructeur. De lessen worden verzorgd in een BMW1 serie. Ons motto: ‘Rijschool Pascal Holthuis, voor hét plezier in autorijden! Heb je vragen over autorijlessen, wil je meer weten over onze aanpak. Laat het ons weten. Je kunt ons mailen, bellen, of volgen via Facebook, Twitter en Instagram.