Veel mensen maken zich erg druk voor een examen en schieten zelfs in de stress. Er is geen betere garantie op succes dan een goede voorbereiding. Heb je goed geleerd? Mooi! Dan ben jij klaar voor je examen. Door ruim op tijd te vertrekken, geef je jezelf de rust die je nodig hebt voor het examen. Niets is zo naar als haast hebben terwijl je een examen gaat maken.

Een goed begin van de dag
Je staat op en neemt een goed en stevig ontbijt. Vóór een examen 1 à 2 banen eten schijnt goed te zijn voor je, dit is geen fabel! In bananen zitten stoffen die bevorderlijk zijn voor je alertheid, concentratie en motivatie. Drink geen energiedrankjes, daar krijg je juist een dip van.

Aankomst bij CBR
Eerst meld je je aan bij de aanmeldzuil, toets dan je reserveringsnummer in en controleer je gegevens. In de uitnodigingsbrief vind je je nummer. Vervolgens doe je al je spullen in een locker behalve je ID-bewijs en reserveringsnummer. Zorg dat je in ieder geval je jas, tas, horloge, elektronische apparatuur (ook mobieltjes) en metalen voorwerpen zoals sleutels en riemen in de locker legt. Dan wacht je tot je aan de beurt bent, je kunt op het scherm je reserveringsnummer zien. Er zijn hierin 3 stappen te zien op het scherm:

-Reserveringsnummer + ‘aangemeld’
Je bent nu aangemeld voor je examen, zodra er plek is word je opgeroepen.

-Reserveringsnummer + ‘spullen in locker’
Je bent bijna aan de beurt. Check of je daadwerkelijk alles al in je locker hebt gestopt.

-Reserveringsnummer + ‘ga naar start van examen’
Je bent aan de beurt voor het examen! Nu meld je je aan de balie. Een medewerker controleert hier jouw ID-bewijs en je krijgt je tafelnummer.

Nu gaat het toch echt beginnen! Je neemt plaats en legt je ID-kaart zichtbaar op tafel. Voer nu je reserveringsnummer in, check of je e-mailadres klopt en klik ‘start’. Succes met je examen!

Na afloop krijg je gelijk te horen of je geslaagd of gezakt bent. Indien gewenst kun je terugkijken op je fout beantwoorde vragen.

Wil jij écht goed voorbereid beginnen aan je theorie-examen? Ga dan voor iTheorie. Een complete theorie opleiding van iTheorie bestaat uit een compleet digitaal theorieboek, 50 theorie-examens, lesfilms over gevaarherkenning en instructiefilms voor de praktijkles. Te bestellen bij Rijschool Pascal Holthuis.