Opfriscursus?

“Ik heb in de acht jaar na het behalen van mijn rijbewijs niet of nauwelijks auto gereden. Voor mijn nieuwe baan moest ik toch echt zelf de weg op! Wat te doen?

Ik besloot te googelen op ‘opfriscursus Apeldoorn’ en kwam eigenlijk meteen terecht op de website van Rijschool Pascal Holthuis. Na een kort en prettig telefoongesprek met Pascal stond hij letterlijk de volgende dag met zijn lesauto voor de deur. Wow, nu kon ik echt niet meer terug!

Vanaf het eerste moment was het gezellig in de auto en kreeg ik al snel het gevoel en vertrouwen weer terug. Het korte, op maat gemaakte lesprogramma in combinatie met de heldere uitleg en rustige manier van coaching van Pascal deed wonderen!

Ik kan maar één ding zeggen tegen iedereen die weer de weg op wil: doe de opfriscursus van Pascal!”

~Mark~

Inhoud opfriscursus autorijden

Je bent al in het bezit van een rijbewijs maar je hebt al geruime tijd niet of nauwelijks deelgenomen aan het verkeer. Omdat je zelf geen auto hebt, door ziekte of traumatische ervaringen in het verkeer durf je niet of nauwelijks meer zelfstandig durft auto te rijden. Ook kan het zijn dat je er soms tegenaan loopt dat bijzondere verrichtingen niet helemaal soepel verlopen. Je staat midden in Amsterdam en het inparkeren lukt gewoon niet goed. Speciaal voor jou hebben wij een opfriscursus ontwikkeld. Afhankelijk van je vragen wordt het aantal lessen gepland.

Wij starten met een onderzoek hoe het met je kijkgedrag en verkeersinzicht is gesteld, en hoe we dit eventueel kunnen verbeteren. Verder is het ook van belang hoe het met je theoretische kennis staat, er is namelijk de laatste jaren veel veranderd. Het verkeer is drukker en meer agressief en dit vraagt een aangepast en assertief rijgedrag.

Wat kunnen wij bieden?

De opfriscursus is een special op jou af gestemde cursus. Dat wil zeggen dat jij het tempo bepaalt op onderdelen jij het meest wilt oefenen. Bijvoorbeeld:

  • bijzondere verrichtingen
  • file parkeren
  • in een rechte lijn achteruit rijden
  • bocht achteruit
  • voor en achteruit in een parkeervak rijden
  • rijden op autosnelwegen
  • in- en uitvoegen
  • nemen van kruispunten en rotondes
  • eigen vragen…

Aantal lessen opfriscursus

Afhankelijk van je vragen, bepalen wij samen het aantal autorijlessen. Eventueel met een eind-evaluatie met adviezen. Ook is het mogelijk om het laatste blok in eigen auto te laten plaatsvinden. Uiteraard wel in overleg.

Contact Rijschool Pascal Holthuis

Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.