De hoogte van de verkeersboetes in 2020 is al even bekend. Dat publiceerde de website VerzekerUzelf op basis van het overheidsdocument ‘Maatregelen Verkeersveiligheid’. Het zal je niet verrassen dat de boetes in 2020 (weer) omhoog gaan. Lees hier wat je gaat betalen per overtreding. De verkeersboetes gaan niet met tientallen euro’s per boete omhoog. De hoogte van de boetes is afhankelijk van de jaarlijkse inflatiecorrectie. Door een kleine stijging hierin worden de boetes met maximaal €10,- per boete verhoogd.

Tarieven verkeersboetes 2020

  • Door de inflatiecorrectie worden de boetes voor snelheidsovertredingen één tot tien euro hoger. Vier kilometer te hard rijden binnen de bebouwde kom kost je dit jaar jaar 28 euro. Het maximale bedrag, bij dertig kilometer te hard, is 340 euro.
  • Buiten de bebouwde kom kost vier kilometer te hard rijden 25 euro en dit loopt op tot 324 euro. Op één kilometer te hard rijden op de snelweg staat een boete van twaalf euro. Bij 39 kilometer of meer te hard rijdt, moet je 431 euro btalen.

In de tarieventabel van het Openbaar Ministerie kun je precies invoeren wat je in jouw situatie kunt verwachten: reed je in een auto toen je de overtreding pleegde, waren er op dat moment werkzaamheden en welke snelheid is er gemeten?

Voor snelheidsovertredingen
kan je het zelf uitrekenen wat je moet betalen op de site van het  OM

https://www.om.nl/onderwerpen/verkeer/handhaving-verkeer/snelheid/tarieven/

Bij snelheidsovertredingen geldt het principe hoe gevaarlijker, hoe duurder. Gelukkig houden de meeste mensen zich aan de snelheid. Dit is goed voor de verkeersveiligheid want snelheid speelt een rol bij elk verkeersongeval.

Controles op snelheid blijven noodzakelijk voor de verkeersveiligheid, een schonere leefomgeving en een betere doorstroming van het verkeer. Op zoek naar een specifiek boetebedrag voor een snelheidsovertreding? Vul dan hieronder alle gegevens in. Let op! De vermelde bedragen zijn exclusief €9,- administratiekosten.

En dit betaal je in 2020 voor de volgende overtredingen:

Afslaan zonder richting aan te geven € 95,-
Als bestuurder, tijdens het rijden een mobiel vasthouden € 240,-
Een voertuig dubbel parkeren € 95,-
Geen autogordel dragen € 140,-
Geen voorrang verlenen aan bestuurders van rechts € 240,-
Met een motorrijtuig rijden terwijl het kenteken niet behoorlijk leesbaar is € 45,-
Niet werkend remverlichting € 140,-
Onnodig mistlucht aan de voorzijde voeren € 95,-
Onnodig mistlucht aan de achterzijde voeren € 140,-
Rechts inhalen € 240,-

Een boete aanvechten?

Dat kan. Sinds 2019 kun je zelfs ‘digitaal in beroep’ gaan tegen je boete. Dit kan alleen bij lichte verkeersovertredingen. Hiervoor log je in met je DigiD op de website van het OM.