Apeldoorn kleurt roze deze week.

Grande Partenza

Het zal waarschijnlijk niemand in Apeldoorn zijn ontgaan: de stad kleurt roze deze week: de Giro D’Italia is in town. Op vrijdag 6 mei start de tour in Apeldoorn met de Grande Partenza: een tijdrit van 9.8 kilometer door Apeldoorn. Stichting Doe-Kids uit Apeldoorn organiseert rondom dit event het Skandia Zeepkistenrace Festival. Reden om op 7 mei, mede in het kader van de Giro, een echte Stoere Mannendag te organiseren. Rijschool Pascal Holthuis is erbij.

Roze

De kleur van de Giro is natuurlijk roze. De leider van het algemeen klassement draagt de roze trui. Deze kleur is een verwijzing naar de originele organisator van de tour: de krant Gazzetta dello Sport,  zij drukken hun krant op roze papier. We associëren deze kleur misschien niet de meest stoere kleur, maar de Giro is zeker een stoere race. Wist je bijvoorbeeld dat de zwaarste Giro D’Italia ooit in 1914 was. Etappes van 400 kilometer over slechte wegen waren niet ongewoon. Van de 81 gestarte renners bereikten er slechts 8 de finish.

Stoere man

Maar wat is dat dan een stoere man? Een snelle zoektocht op Google levert me in eerste instantie lijsten op van wat vrouwen nu allemaal aantrekkelijk vinden aan een man. De zoekopdracht naar stoere vrouw levert overigens vergelijkbare lijstjes op. Amusant, maar dit is niet wat ik zoek.

Ik kijk verder en kom uiteindelijk mooie woorden tegen die aansluiten bij het stoere Giro verhaal: Stevig. Krachtig. Flink. Bout. Dapper. Groot. Sterk. Veel durven. Ik denk dat een echte stoere man (of vrouw) vooral te maken heeft met durven te zijn zoals je bent en niet zozeer met veel kracht of fysiek sterk zijn. Het gaat er vooral om om het niet belangrijk vinden wat de ander over je denkt, maar durven doorzetten en gaan voor wat je wil. Doortastend jezelf durven zijn.

Auto’s

Op deze Stoere Mannendag is vanzelfsprekend veel aandacht voor auto’s, want dat hoort natuurlijk bij stoer zijn. Denk aan: old timers, motoren, karten. Onze rijschool mag zeker niet ontbreken, wij staan er voor alle stoere jongens en meiden die willen autorijden. Een rijbewijs is immers een eerste stap naar je vrijheid, zelfstandigheid en je eigen stoere avontuur.

Het festival begint op 7 mei om 14.00 uur en duurt tot 22:00 uur. Op 8 mei duurt het festival van 12.00 tot 18.00 uur. We organiseren die dag ook een leuke wedstrijd. Ben je benieuwd? Bezoek ons dan op 7 en 8 mei op het Skandia Zeepkistenrace Festival.


Bronnen:

Skandia Zeepkistenrace Festival

Touratappe