2toDrive wel of niet starten?

Van belang is dat je aandacht hebt voor het feit dat de wijziging van de Wegenverkeerswet 1994 voor 2toDrive geen vertraging op loopt. Als deze wijziging niet in kan gaan op 1 november 2017, mogen jongeren onder de 18 tijdelijk geen rijles meer volgen en ook geen theorie- of praktijkexamen doen. Start je nu nog als 16,5 jarige,en je rijdt zo’n 20-25 weken (ca. 2x 50 min. per week) dan is er vanaf deze periode niet zo veel aan de hand. Wil je op je gemak in het najaar van 2016 starten, dan is het wel van belang dat je hier aandacht voor hebt. Wij kunnen samen een opleidingsplan opstellen.

2toDrive gestart als Experiment

2toDrive is op dit moment een experiment dat eindigt op 31 oktober 2017. Minister Schultz van Haegen heeft eind 2015 bekendgemaakt blij te zijn met het format, waarin jongeren vanaf 16,5 jaar rijlessen mogen volgen en vanaf 17 jaar praktijkexamen mogen afleggen. Zij moeten dan tot hun 18e wel rijden met een begeleider.

Het succes van 2toDrive heeft er toe geleid dat 2toDrive in de wet wordt vastgelegd. Dit vraagt vaak een lange doorlooptijd. De inwerkingtreding op een datum na 31 oktober 2017 heeft volgens de overheid tot gevolg: “Dat dan gedurende de periode tot inwerkingtreding van deze wet geen rij-instructie voor de rijbewijscategorie B mag worden gegeven aan jongeren onder de achttien jaar en dat geen theorie- en praktijkexamen kan worden afgelegd door jongeren onder de 18 jaar.”

Het is goed om dus uit te rekenen of je het kan redden voor 31 oktober 2017 je rijbewijs te halen. Wij helpen je graag om hier naar toe te werken. Let wel: er kan ook niets aan de hand zijn! Wij helpen je om deze veranderingen te volgen en je hierover te informeren.