Frank Hoornenborg, voorzitter van brancheorganisatie BOVAG Rijscholen, schreef het begin mei in zijn blog voor Verkeerspro: ‘Verkeerseducatie houdt niet op bij het behalen van het roze pasje’.

Uit de berichtgeving van het CBR bleek dat, voor het eerst in jaren, het aantal verkeersslachtoffers in 2015 is gestegen. Opvallend was dat deze stijging niet, zoals we misschien zouden verwachtten, werd veroorzaakt door jonge deelnemers aan het verkeer, maar vooral door oudere weggebruikers.

40% van de verkeersregels is in de afgelopen 15 jaar aangepast.

Het is ook niet zo gek, na het behalen van je rijbewijs verandert er veel. Wist je bijvoorbeeld dat, volgens Veilig Verkeer Nederland, veertig procent van de verkeersregels in de afgelopen vijftien jaar is aangepast. Niet iedereen houdt dat goed bij. Het is daarom niet vreemd om ook tussentijds een opfriscursus autorijden te volgen.

~RijschoolWeetjee

Redenen

Daarnaast kunnen er verschillende redenen zijn waarom iemand het autorijden lastig vindt en niet meer met plezier in de auto stapt. Meer mensen dan je denkt hebben bijvoorbeeld moeite om de snelweg op te gaan of willen weer wat extra lessen om beter te kunnen (in)parkeren. Ook hier kan een opfriscursus helpen om weer het plezier in autorijden terug te geven.

De redenen om een opfriscursus te volgen zijn heel divers, de lessen worden daarom volledig afgestemd op jouw wensen en behoeften. Het kan zijn dat we gaan werken aan het overwinnen van je rijangst, of misschien heb je alleen behoefte om enkele rijtechnieken op te frissen. Het kan zijn dat je enige tijd niet gereden en je wilt het gevoel weer terug krijgen. Daarnaast werken we aan het vergroten van je verkeerskennis. Kortom we geven je het gevoel van zelfvertrouwen terug.

Opbouw opfriscursus

We starten met een kennismakingsles om te bepalen waar uw behoeftes en uitdagingen liggen. Tijdens deze les besteden we altijd aandacht aan uw kijkgedrag en uw verkeersinzicht. Verder is het van belang hoe het met uw theoretische kennis staat.

Aan de hand van de uitkomsten van die eerste les pakken we de verrichtingen op die nodig zijn. Soms kan het zijn dat we met enkele lessen klaar zijn. Soms heeft het iets meer tijd nodig. Allebei is goed, want het draait er om dat je weer met plezier en zelfvertrouwen de weg op gaat. En daarmee gaan wij graag samen aan de slag.

Wil je een opfriscursus volgen of wil je meer informatie? Klik hier.


Bronvermelding: