Het praktijkexamen blijft een factor voor gezonde spanning. Je hebt tijd gestoken in het lessen, je hebt je theorie-examen gehaald en nu is het tijd voor de finale: het praktijkexamen. Weet jij welke fouten het meest voorkomen tijdens het afleggen van het praktijkexamen? Ik ga het je vandaag vertellen, zodat je dit vast mee kunt nemen in je voorbereiding!

Het gebruik van je spiegels
Een van de meest voorkomende redenen voor het zakken is het onoplettende kijkgedrag van leerlingen tijdens een examen. Het is belangrijk dat je je hoofd meebeweegt tijdens het kijken. Gebruik je spiegels en check je dode hoek. Actief kijken wat er in het verkeer om je heen gebeurt, is uiterst belangrijk.

Toepassing theorieregels
Je hebt natuurlijk heel hard geleerd voor je theorie-examen en bent enorm opgelucht nu je deze hebt gehaald. Het is belangrijk dat je deze regels goed onthoudt! Dus rijd niet te dicht langs obstakels, houd afstand van je voorganger en sorteer goed voor.

De toegestane snelheid
Zorg altijd dat je de maximaal toegestane snelheid aanneemt, zolang dat veilig mogelijk is. Zorg dat je lekker vlot met het verkeer meerijdt en dat je de regels omtrent de snelheid goed in gedachten houdt.

Weet wanneer je wel en niet moet inhalen
Veel leerlingen vinden het eng om een voorganger in te halen tijdens een examen. Denk goed aan je afstand, snelheid en opnieuw: gebruik je ogen en je spiegels!

 Uitvoering bijzondere verrichtingen
Wanneer je al een tussentijdse toets succesvol hebt afgerond, komen deze handelingen niet voor tijdens jouw praktijkexamen. Mocht je ze toch uit moeten voeren, zorg dan dat je je rust houdt tijdens het handelen. Kijk goed om je heen, let op het overige verkeer. Vind je het uitvoeren van deze handelingen eng? Geef dat dan aan tijdens de rijlessen, dan neem ik je die angst weg!

Tijdens mijn lessen zorg ik dat je rust behoudt tijdens het rijden. Ik denk altijd met je mee en zorg dat je optimaal voorbereid en klaargestoomd bij de finish aankomt, zodat het praktijkexamen voor jou een makkie wordt! Interesse in rijlessen? Neem dan gerust even contact met mij op.