Nu het steeds warmer wordt en de zomer voor de deur staat wil je natuurlijk het liefst met zo min mogelijk warme kleding en schoenen in de auto zitten. Het rijden met blote voeten, slippers of hakken voelt vaak prettiger dan dichte schoenen zo in de warme zomerperiode. Deze schoenen versterken ook het ‘zomergevoel’. In dit blog vertel ik je meer over de gevaren hiervan.

Gevaarlijke situaties

Ik raad het autorijden met slippers, blote voeten of hakken af. Het kan zorgen voor gevaarlijke situaties: je slipper of je hak kan achter het gaspedaal blijven hangen. Heb je er wel eens aan gedacht hoe makkelijk je hak van het pedaal af kan glijden?

Een paar weetjes:

  • ca. 43% van de mensen rijdt wel eens met slippers.
  • ca. 80% van de Nederlanders vindt dat het rijden met slippers invloed heeft op de veiligheid tijdens het autorijden.
  • 1 op de 8 mensen onder de 45 jaar geeft toe dat dat het rijden met slippers kan leiden tot ongelukken of bijna-ongelukken.

Wettelijk niet verboden

Het rijden met blote voeten, slippers of hakken is in Nederland niet verboden. Dit is niet opgenomen in de polisvoorwaarden bij de verzekeraars. Echter ben je wel aansprakelijk als je een ongeluk veroorzaakt als je rijdt met blote voeten, slippers of hakken. Vaak wordt dan alleen de schade van de tegenpartij vergoed. Je mag namelijk geen gevaar of hinder veroorzaken door het rijden met blote voeten, slippers of hakken.

Vakantie

Als je op vakantie naar het buitenland gaat, moet je wel extra alert zijn! Je mag namelijk in Frankrijk en Spanje NIET rijden met blote voeten, slippers of hoge hakken. Je kan hier een flinke boete voor krijgen als je aangehouden wordt. Zorg er dus voor dat je gewoon met dichte schoenen gaat rijden. Heb je enorm last van warme voeten? Een tip kan zijn om de airconditioning wat hoger te zetten en op je voeten te richten.

Ik wens je natuurlijk door alle versoepelingen een super gave zomer. Dat je mag genieten van mooi weer en gelukkig weer meer vrijheid. En wil je nou meer informatie over dit onderwerp? Neem gerust contact met mij op.

Bronnen: