Aanstaande donderdag 15 maart 2018 wordt 2toDrive definitief ingevoerd. Hierdoor is het dus mogelijk om vanaf 16,5 te starten met rijlessen en praktijkexamen af te leggen als je 17 bent. Zo werd maandagmorgen bekendgemaakt bij het CBR in Schelluinen, in het bijzijn van Minister Cora van Nieuwenhuizen.

2toDrive

Sinds het begin van 2toDrive hebben ruim 240.000 jongeren vervroegd hun rijbewijs B kunnen halen. Het is met 2toDrive namelijk mogelijk om vanaf 16 jaar theorie-examen te doen en vanaf 16,5 jaar te starten met de praktijklessen. Zodra de jongeren 17 zijn, mogen ze hun praktijkexamen afleggen. Vanaf 18 jaar mogen ze zelfstandig rijden zonder begeleiding.

Begeleid rijden

Begeleid rijden voor jongeren werd in 2011 als een soort experiment gestart om de verkeersveiligheid te verbeteren. Uit ervaringen in het buitenland bleek dat jongeren minder vaak betrokken zijn bij ongevallen en minder overtredingen begaan  als ze eerst onder begeleiding hebben gereden. Jonge automobilisten nemen begeleid rijden serieus en doen zo veel rijervaring op.

Beginnen met Rijlessen? Bekijk hier welke pakketten Rijschool Pascal Holthuis aanbiedt.

Bron: Rijschoolpro.nl