Het is de wens van veel mensen om het theorie-examen eenmalig te hoeven maken. Toch lukt het maar de helft van de kandidaten van het CBR om het theorie-examen binnen een jaar te halen. Wil jij je slagingskans vergroten? Lees dan vooral even de tips die ik voor je heb!

Een goede voorbereiding is het halve werk
Ja, het klinkt als zeer vanzelfsprekend, maar toch gebeurt het vaak dat mensen onvoorbereid arriveren voor hun theorie-examen. Bedenk je ruim van tevoren wanneer je het examen wilt maken en reserveer op tijd. Vervolgens kun je een planning opstellen wanneer je welke hoofdstukken wilt leren. Zo werk je stap voor stap richting het examen.

Oefenen, oefenen, oefenen
In totaal zijn er vijfentwintig hoofdstukken die je moet leren. Maak naast de leerstof vooral gebruik van online theorie-examens. Schrik niet als je de eerste keren niet slaagt, dit overkomt de meeste mensen! Je merkt al snel dat je veel situaties herkent van de rijlessen, waardoor je de vragen makkelijker kunt beantwoorden. Zorg daarnaast dat je notities bijhoudt van onderwerpen die je lastig vindt. Neem de tijd!

Oefenen de leerstof in de praktijk
Het oefenen in de praktijk vindt niet alleen plaats tijdens de rijles, maar ook wanneer je een blokje om loopt met de hond of naar de sportvereniging fietst. Welke verkeerborden zie je? Welke verkeerssituaties kom je tegen? Wie heeft er volgens jou voorrang? Mocht je het antwoord niet direct weten, vraag het dan gerust aan mij wanneer je weer rijles hebt!

Leer van je fouten
Wanneer je online theorie-examens maakt, zal je ontdekken dat je niet altijd slaagt en vaak dezelfde fouten opnieuw maak. Noteer deze fouten en leer hier extra goed voor! Herhaal deze vragen extra vaak voor jezelf. Wedden dat je deze fouten niet maakt tijdens je officiële theorie-examen?

Jij gaat slagen!
Blijf vertrouwen houden in jezelf, want ook jij zult slagen. Ook als het de eerste keer niet lukt is het belangrijk dat je je schouders er weer onderzet. Zorg dat je de avond voor je examen goed slaapt en let op je ademhaling indien je zenuwachtig bent.

Succes met het voorbereiden van jou theorie-examen! Heb je behoefte aan 1-op-1 begeleiding? Neem dan even contact met me op, dan help ik je graag.