De herfst is weer begonnen. Dit betekent dat het weer eerder donker wordt, de bladeren van de bomen gaan vallen en het weer gaat veranderen. Allemaal omstandigheden die de verkeerssituatie kunnen beïnvloeden. In dit blog lees je hier meer over.

Bladeren

Tijdens de herfst vallen de bladeren van de bomen af. Dit ziet er op foto’s en in de bossen erg leuk uit, maar tijdens het autorijden kan dit voor problemen zorgen. Als de bladeren nat zijn is het wegdek net zo glad als tijdens sneeuw. Het is daarom belangrijk om op tijd je zomerbanden te verwisselen voor je winterbanden. Ook het profiel van de banden is belangrijk om slipgevaar te voorkomen.

Daarnaast is het verstandig om niet op de bladeren te remmen. Zoals ik al zei kunnen deze erg glad zijn. Probeer langzaam door de bladeren heen te rijden. Ook zorgen bladeren er voor dat markeringen niet meer goed zichtbaar zijn. Let dus goed op de rand van de weg en blijf op je eigen weghelft.

De bladeren die op je auto vallen moet je verwijderen van de auto. Als deze namelijk tussen je carrosserie (constructie van de auto) gaat zitten en verrotten kan dit de binnenkant aantasten. De zuren die in de bladeren zitten kunnen ook de lak aantasten. Haal de bladeren dus op tijd van je auto af.

Tips tijdens de herfst

Een paar andere tips voor het autorijden tijdens de herfst:
– Denk aan de laaghangende zon.
– Let goed op de weersomstandigheden zoals felle regen en harde windstoten.
– Gebruik de mistlampen tijdens mist.
– Rijd voorzichtiger met vorst en gladheid.
– Controleer je ruitenwissers.

Winterbanden

Hierboven had ik het al kort even over het op tijd verwisselen van de zomerbanden naar de winterbanden. In het volgende blog zal ik jullie meer vertellen over de winterbanden, de voordelen en waarom deze zo belangrijk zijn tijdens de herfst en winter.

Wil je meer weten over rijden in de herfst? Neem dan gerust contact met mij op.

Bronnen
Ik wil van mijn auto af
Financiallease
Snelweg.nl
Autoreview.nl