Wat? Is een reservebril nou wel/niet verplicht om mee te nemen als je op vakantie gaat met de auto? Daar heb ik nog nooit van gehoord! Lees dit blog en je bent op de hoogte van de regels!

Bril op sterkte

Nou, direct om aan het begin al helder te zijn: Het is zeker NIET verplicht om een reservebril mee te nemen wanneer je op vakantie met de auto gaat, maar er is wel een dringend advies om een reservebril, op sterkte, mee te nemen. Heb je lenzen of draag je een bril dan is het slim om een reservebril mee te nemen, met de juiste sterkte. De reden hiervoor is dat er altijd iets met je lenzen of bril kan gebeuren en je dan verder moet kunnen rijden met een goede reservebril.

Code 01.06 op je rijbewijs

Als je de code 01.06 op je rijbewijs hebt staan, is het verplicht om altijd tijdens het autorijden gebruik te maken van lenzen of een bril. Deze code betekent dat de bestuurder alleen een voertuig mag besturen als er een bril of contactlenzen gedragen wordt. Lees meer over de code in dit artikel Code 01.06.

Vakantielanden

Als je op vakantie gaat in Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Oostenrijk, Portugal of Spanje is het niet verplicht, maar wordt het ook wel dringend geadviseerd om een reservebril mee te nemen in de auto. Zeker als je de code 01.06 op je rijbewijs hebt staan. Zo voorkom je eventuele discussies met de politie in die landen en het is veel veiliger. Je ziet natuurlijk een stuk slechter als er iets met je bril of lenzen gebeurt en je dan geen reservebril hebt.

Ga je op vakantie met de auto? Lees dan mijn blog over de zomervakantie met allerlei tips: Met de auto op zomervakantie? Op dit moment ben ik erg blij, dat ik mag ik zeggen dat ik veel leerlingen mag lesgeven, maar ik kom graag met je in contact om te kijken wat de mogelijkheden voor rijlessen bij mij zijn.

Bronnen: