Tijdens de zonnige zomerdagen kan je auto net een sauna worden, de verleiding om met slippers te gaan rijden is dan ook vele male groter. Want ach, je hoeft toch niet zo ver weg. En ook al moet je wel ver weg, wat kan het voor kwaad? Een autorit maken met slippers aan is zeker een mogelijkheid, alleen is dit wel zo verstandig?

Wel of niet verboden?

Je mag volgens de wet met slippers aan rijden. In Nederland is dit officieel niet verboden. Alleen is dit niet de meest verstandige keuze die je kunt maken. Een slipper is van zacht materiaal en is daardoor ook makkelijker buigzaam. Hierdoor kunnen je slippers met gemak achter je pedaal blijven hangen of door de gladde zool, glijden ze makkelijk van je pedaal af.

Bedenk maar eens wat voor gevolgen dit kan hebben voor jezelf en voor andere medeweggebruikers, het kan super gevaarlijk zijn! Over een gevaarlijke situatie staat er in de wet het volgende, het is verboden je zodanig in het verkeer te gedragen dat je andere weggebruikers in gevaar brengt. Met slippers doe je dit, onbewust, wel.

Duur geintje

Ga je op vakantie naar het buitenland en denk je tijdens de lange rit, ik gooi me schoenen uit en rijd op mijn slippers verder? Doe dit niet! In het buitenland kan je namelijk wel het risico lopen op een boete wanneer je met slippers aan rijdt. Een vrouw heeft in het Franse Toulouse zelfs een boete van € 90,- gekregen omdat ze met slippers aan reed. En voor dat bedrag kun je ook heerlijk winkelen of uiteten gaan op je vakantiebestemming.

Ben je verzekerd?

Zoals we net aangaven is het volgens de wet verboden om andere weggebruikers in gevaar te brengen. Maar ben je eigenlijk verzekerd wanneer je toch besluit om met slippers te gaan rijden? In de meeste gevallen ben je niet verzekerd. Ongeacht hoe je verzekerd bent, zodra je een ongeluk maakt met slippers aan of met blote voeten, wordt er in veel gevallen alleen de schade van de tegenpartij vergoed.

Daarom adviseer ik je om voor je eigen veiligheid en voor de veiligheid van je weggebruikers te kiezen en dus nooit met slippers of met blote voeten te gaan rijden.
Heb je nog vragen? Je kan altijd contact opnemen met mij via mijn social kanalen of via de mail. Lees ook eens mijn andere blogs.

Bronnen:
Autorai
Margriet