De zon schijnt weer fel en de bomen hangen vol met mooie groene bladeren. Het nadeel hiervan is dat vogels zich ook bevinden in deze mooie bomen. Wanneer je auto hier een nachtje onder staat kan het zo zijn dat de volgende ochtend jouw auto vol vogelpoep zit. In dit geval is het belangrijk om dit snel te verwijderen. Vogelpoep kan namelijk vol kleurstof zitten van besjes die de vogel eet en hierdoor kan je autolak verkleuren. Daarnaast zit dit smerige goedje vol met zand. Ook dit kan je lak snel beschadigen. Hieronder vind je een paar tips en tricks om jouw auto weer te laten blinken deze zomer.

Benodigdheden

  • Autoshampoo
  • Microvezelspons
  • Tuinslang
  • Velgen borstel
  • Stofzuiger
  • Vuilniszak

Start met water!
Start niet meteen met het boenen van je auto maar spoel het zand eerst van je auto met water. Wanneer je meteen begint te boenen, zit er nog zand op je auto en dit kan krassen veroorzaken in de lak. Daarom is het ook belangrijk om regelmatig het water in de emmer te vervangen. Zand en vuil blijven op de bodem aanwezig. Elke keer wanneer je jouw spons in het water doopt, loop je het risico dat je een deel van dit vuil over je auto uitsmeert.

Banden onderhoud
Op de velgen van een auto zit vaak veel vuil. Dit komt omdat het vuil tijdens het rijden vanaf de grond omhoog spat. Dit komt vooral op je velgen terecht en dit kan lastig zijn om schoon te maken. Gebruik daarom een velgenreiniger in plaats van autoshampoo. Een velgenreiniger is vaak hardnekkiger en zo krijg je de velgen op een snelle manier schoon. Let op: velgenreiniger niet op de lak van de auto gebruiken.

Een schoonmaakbeurt voor de binnenkant
Ga je net iets te vaak door de MC Drive? En ligt je auto vol met lege verpakkingen, blikjes en papiertjes? Dan is het ook tijd voor een schoonmaakbeurt van de binnenkant van je auto. Begin met alle spullen en rommel die niet thuishoren in je auto weg te gooien in een vuilniszak. Nu heb je weer overzicht en kun je het interieur afnemen met een microvezeldoekje. Als laatste haal je nog even een stofzuiger door de binnenkant en je auto ziet er weer fris uit.

Wil je ook nog tips over het schoonmaken van je autoruiten? Lees dan even ons vorige blog.