Zelf ga ik bijna naar Italië op vakantie. Het is belangrijk dat ik dan goed voorbereid op weg ga. Eerder deelde ik al tips over hoe je jezelf koel kunt houden tijdens een warme autorit. Alleen is dit niet het enige wat belangrijk is wanneer ik onderweg ben. Daarom deel ik vandaag een paar handige tips zodat jij goed voorbereid en veilig gaat.

Safety first!
Voordat je de auto start stel je alvast de navigatie in! Hierdoor hoef je je onderweg niet af te laten leiden en kun je je volledig focussen op het verkeer. Wanneer je geen navigatie hebt in je auto en je gebruik maakt van bijvoorbeeld een TomTom of je mobiel als navigatie, controleer dan of je ophangsysteem goed vast zit. Hierdoor voorkom je dat het niet onderweg valt en je op zoek moet gaan naar je mobiel of navigatiesysteem.

Is je navigatie gestart? Dan ben je klaar om te gaan. Maar vergeet niet om je gordel altijd om te doen! Voor zowel jezelf als voor je mede inzittende is het belangrijk dat ze de gordel om hebben.

Wat moet je bij je hebben?
In Nederland ben je niet verplicht om bepaalde onderdelen bij je te hebben. Alleen weet je nooit wat er onderweg kan gebeuren, daarom is het altijd handig dat je de volgende dingen in je auto hebt:

  • Veiligheidshesje: ik adviseer je om altijd voor elke inzittende een hesje in je auto te hebben. Hierdoor kan iedereen er één aandoen en valt iedereen op wanneer je eventueel naast de weg komt te staan. Sta ook, indien mogelijk, altijd achter de vangrail.
  • Gevarendriehoek: hierdoor kan je andere weggebruikers signaleren dat je met je auto stilstaat langs de weg. Bij een snelweg moet je de gevarendriehoek op ongeveer 100m naast de auto neerzetten en bij een de normale weg op 30m.
  • Reservelampen: wanneer je lampje kapot gaat kan je deze gelijk ter plaatse vervangen. Dit is voor zowel je eigen veiligheid, als voor die van je medeweggebruikers, erg prettig.
  • Verbandtrommel: dit is altijd handig om bij je te hebben! Controleer altijd even of alles er in zit waar jij zelf gebruik van wilt maken. Mochten er dingen ontbreken, vul deze dan zelf aan.

Controleer het land waar je heen gaat!
Per land kan het verschillend zijn wat je verplicht in je auto moet hebben. Controleer ook de verplichtingen van de landen waar je door heen rijdt. Voor sommige landen heb je namelijk speciale stickers nodig of moet je in andere landen speciale producten bij je hebben.

 

Bron