Wij zitten op de helft van het derde jaar van Rijschool Pascal Holthuis. Wat is het jaar 2016 omgevlogen. Ik ben eerlijk gezegd niet altijd zo van het terugkijken, maar dit jaar hebben wij met de rijschool zoveel mooie activiteiten en momenten gekend, dat het gewoon leuk is om hier even bij stil te staan.

Terugblik

Wat gaat de tijd dan eigenlijk snel en wat is er veel gebeurd. Dit jaar waren wij aanwezig op een paar evenementen in en rond Apeldoorn, heb ik een interessante bijscholing gevolgd en ben ik dagelijks actief op de verschillende social media kanalen om jullie te informeren over mijn werkzaamheden in en rond de Rijschool.

Met dit blog wil ik je ook hartelijk bedanken voor het vertrouwen dat je mij hebt gegeven om jouw rijlessen te mogen verzorgen. Het beroep van rijinstructeur kan alleen maar een succes zijn als er ook voldoende leerlingen zijn die kiezen om bij mij te komen lessen.

Ontwikkelingen

Er zijn wat ontwikkelingen bij Rijschool Pascal Holthuis waar ik je graag over informeer. Misschien interessant voor familieleden, klasgenoten, vrienden of collega’s?

  • Ik verzorg opfriscursussen voor mensen die lang de weg niet op zijn geweest of moeite hebben met bepaalde bijzondere verrichtingen.
  • Sinds het najaar ben ik een gespecialiseerde rijschool voor leerlingen met Autisme of ADHD.
  • Voor het voorjaar van 2017 heb ik een voorstel om samen een anti-slipcursus te gaan volgen.

Voorjaar 2016

In het voorjaar van 2016 waren wij aanwezig tijdens een aantal evenementen. Het ene evenement was meer een succes dan het andere, maar wij hebben in ieder geval met de aanwezige collega’s van Prosos gezellige dagen gehad. Tijdens het event ‘Scandia Zeepkistenrace’ in mei was het zo warm, dat er helaas weinig bezoekers aanwezig waren. Tijdens ‘drive for once‘ en ‘de Demonstratie stopafstanden‘ was er meer publiek aanwezig en was het een feestje om hier mijn bijdrage aan te verlenen. Misschien een idee voor jouw Eindexamengala komend jaar? Wij vonden het bijna een eer dat wij onze leerling mochten begeleiden naar het eindexamengala!

Lopende Acties

Ik ben zelf niet van het stunten met prijzen, maar wil onze (toekomstige) leerlingen wel blijven aanmoedigen om bij ons te komen rijden natuurlijk. Daarom bied ik iedere leerling die minimaal 10 autorijlessen afneemt de eerste kennismakingsles gratis aan. Ook heb ik door het jaar heen mijn momenten om mijn leerlingen even te bedanken voor het vertrouwen en niet onbelangrijk, te bedanken voor het delen van ‘het plezier in autorijden’.

Aanwezigheid online

De website is het hart van de activiteiten. Regelmatig post ik een blog met informatie uit de rijschoolbranche, maar ook tref je tips en tricks aan om veilig de weg op te gaan. Op Facebook, Instagram,  Twitter en LinkedIn, deel ik dagelijks berichten en wekelijks op de donderdag een theorievraag. Ik kan tegenwoordig niet meer op een feestje of verjaardag zijn of er wordt een aanvullende vraag rondom een verkeersregel gesteld! Hoe grappig is dat.

Aanwezigheid offline
Een combinatie van online en offline is naar mijn mening een must. Misschien heb je mijn flyer al eens in de bus aangetroffen? De flyers liggen bij Biezeman’s Villa Bailar en een aantal winkels en bedrijven bij ons in de buurt helpen ons met publiciteit.

Bijscholing

Als rijinstructeur is het belangrijk om je continu te laten bijscholen. Ik zag in mijn directe omgeving een behoefte aan rijinstructeurs die de kennis en knowhow hebben om leerlingen met Autisme en ADHD te helpen met het verzorgen van rijlessen. Dat is de reden dat ik mij hiervoor dit jaar heb bijgeschoold. Dat je Autisme of ADHD hebt, betekent niet dat je minder goed zou kunnen autorijden. Alleen kan het soms wat meer moeite kosten doordat je veel informatie tegelijkertijd moet verwerken. Sinds oktober sta ik met de rijschool ook opgenomen op de site van ‘Rijles en autisme‘. Heb je behoefte om ook je theorie met rust en aandacht door te nemen? Ook dan bied ik graag de hulp die jij nodig hebt. Ik bied verschillende mogelijkheden. Neem hiervoor gerust contact met mij op.

Interesse in een anti-slipcursus?

In de auto praten wij vaak over een anti-slipcursus. Als jullie geslaagd zijn, zie ik de meeste van jullie niet meer terug. Soms nog in relatie met familieleden die bij mij komen lessen, maar verder gaan wij uiteraard allebei onze eigen weg. In november ben ik benaderd door twee oud-leerlingen dat zij wel interesse hebben in een anti-slipcursus. Bij voldoende interesse lijkt het mij enorm interessant om dit voor jullie te organiseren. Deze cursus gaan wij extern volgen. De contacten zijn gelegd.

Ja, ik heb interesse in een anti-slipcursus

Bedankt

Dit  jaar is omgevlogen. Het slagen van de activiteiten van Rijschool Pascal Holthuis heb ik aan jullie te danken! Daarom wil ik jullie nogmaals hartelijk danken en wie weet tot snel in de auto!