En dan gaan wij woensdag 3 maart weer starten met rijlessen! Ook al starten wij met 2 personen in de auto (jij en ik), maar ik wil niet klagen. Gewoon weer lekker aan de slag. Heerlijk! Deze week is het gewoon weer de maand maart. Het is gewoon weer bijna lente! Heerlijk, lekker weer naar buiten.. wie weet kan ik ook gewoon een deze weken weer de racefiets op.

Gewoon weer lekkere voorjaarsdagen, het blijft ook gewoon al weer langer licht, is het je opgevallen? Ook voelt het toch wel, dat wij een klein beetje meer vrijheid krijgen. Omdat we weer meer de weg opgaan, deel ik graag wat tips. Want ga veilig de weg op tijdens de lente.

Strooizout verwijderen

We hebben in februari behoorlijk veel sneeuw gehad, dit betekent ook dat er veel strooizout op de wegen ligt. Om eventuele lakschade aan je auto door strooizout te voorkomen, is mijn eerste tip: maak je auto schoon! Het meeste strooizout bevindt zich waarschijnlijk rondom de banden en op de velgen, dus geef deze plekken extra aandacht.

Schone autoruiten

De zon gaat steeds vaker schijnen en ook krijgen we weer te maken met een laaghangende zon. Waarschijnlijk leken je autoruiten tijdens de donkere en sombere dagen niet zo vies, alleen nu met de zon er op zie je pas hoe vies ze zijn. Daarom is het belangrijk om je autoruiten, zowel buiten als van binnen, goed schoon te maken. Benieuwd naar mijn tips om optimaal zicht te krijgen? Lees dan mijn blog over schoonmaken van je autoruiten!

Prullen en troepjes

Zorg voor een opgeruimde auto. We hebben nu alleen nog maar de optie om door een drive te gaan of voor afhaal, nuttig je deze maaltijd of drankje in je auto? Neem dan je afval weer mee naar binnen. Ook is het belangrijk om niet teveel prullen overal te laten slingeren, want wat hoor je nou toch elke keer tikken op de vloer aan de bijrijders kant? Dit zorgt dus voor onnodige afleiding.

Wanneer zomerbanden?

Over het algemeen zijn de temperaturen een stuk stabieler in april, daarom is mijn advies om eind maart-april je zomerbanden er op te zetten.

Laaghangende zon

Niet alleen vieze autoruiten kunnen een extra belemmering geven wanneer je te maken krijgt met een laaghangende zon. De zon hangt vaak net op een punt dat je verblind wordt en een zonneklep niet altijd de stralen volledig tegenhoud. Neem daarom altijd een zonnebril mee in de auto, zo voorkom je eventuele ongelukken en hoef je jezelf ook niet in allerlei gekke bochten de wringen om goed zicht te blijven houden in het verkeer en bij de verkeerslichten.

Mocht je nog vragen hebben over mijn blog, veilig de weg op tijdens de lente, laat het mij dan gerust weten!